Träna mer miljövänligt på hemmaplan

Att röra på sig och träna är bra för hälsan. Att träna mer på hemmaplan och inte behöva ta bilen i onödan gör miljön en tjänst. Ofta finns det fler aktiviteter nära hemmet som är lätta att missa. För att träna på gym är inte alltid det enda alternativ för att träna kondition och styrka.

Även idrotter som tennis, gymnastik och diverse lagsporter finns lättillgängliga i många kommuner. Här får du fler tips på hur du kan få mer motion utan att ta bilen.

Börja spela tennis – en kul idrott för hela familjen

Tennis kombinerar kondition, styrka och mental träning. Det krävs förvisso utrustning som tennisracket, bollar och bekväma skor. Det kan du hitta hos Tennisshopen som har det mesta du behöver för att spela. Där finns även bra utbud av tenniskläder och skor för dam av hög kvalitet.

Det är även en sport för hela familjen. Förutom att spela mot varandra finns det även olika klubbar och föreningar som erbjuder lektioner. Perfekt sätt att träna på hemmaplan och få en allsidig motion. Det är också en sport som är lätt att börja med även som nybörjare.

Cykla och, jogga eller gå raska promenader

Att ta cykeln en vända eller snöra på sig joggingskorna för en tur i närmiljön ger bra motion. Att ta raska promenader flera gånger i veckan har en positiv inverkan på hälsan. I många områden, i tätort och mer på landsbygden finns det exempelvis utegym och motionsslingor.

På din kommuns hemsida kan du i regel söka på friluftsområden eller vandringsleder. Där kan du hitta mer information om vad som finns i din kommun. Ofta går det att hitta många nya möjligheter till träning som inte kräver bil.