Invig sommaren med en härlig vegansk grillfest på altanen!

Sommaren är äntligen här och det är dags att öppna upp altanen och bjuda in vännerna för en härlig grillfest! Men vad gör man om man är vegan och inte vill ha traditionella grillprodukter som kött och korv? Oroa dig inte, för det finns massor av veganska alternativ som är minst lika goda, och dessutom mycket hälsosammare för både dig och miljön!

Planering och förberedelser

Innan du börjar bjuda in gästerna och köpa maten, så är det viktigt att tänka på några förberedelser. Först och främst, se till att din altan är i ordning. Kanske är det dags att renovera och fräscha upp altanen först? Byta till ett staket i trä eller byta ut till nya fina utemöbler? Det är viktigt att skapa en välkomnande miljö för dina gäster.

Bjud in dina gäster

När altanen är i ordning är det dags att börja bjuda in gästerna. Var tydlig med att det kommer att vara en vegansk grillfest, och be dem att informera dig om de har några allergier eller matpreferenser.

Menyplanering

När du har en uppfattning om vilka som kommer att delta och deras matpreferenser, är det dags att börja planera din meny. Det finns massor av veganska alternativ som är perfekta för grillning, som till exempel:

  • Grönsaksspett med paprika, lök, squash och champinjoner
  • Grillad majs med smält veganost och kryddor
  • Veganska burgare gjorda av bönor eller quinoa
  • Grillade tofu- eller tempehskivor med teriyakisås
  • Sallader med grillade grönsaker och en dressing på citron, olivolja och örter

Det finns en mängd festmenyer för vegansk mat, här hittar du fler! Och glöm inte att bjuda på passande dryck och somriga, färgglada drinkar.

Förberedelser

Innan gästerna kommer, se till att allt är förberett. Marinerade grönsaker, veganska burgare och tofu eller tempeh kan förberedas i förväg och lagras i kylskåpet tills det är dags att börja grilla.

Duka bordet

När maten är klar, är det dags att duka bordet. Använd dina finaste tallrikar och bestick, och se till att det finns tillräckligt med sittplatser för alla gäster. Dekorera bordet med blommor och ljus för att skapa en mysig och avslappnad stämning.

Njut av festen

Nu är det dags att njuta av din veganska grillfest på altanen! Tänd grillen och börja grilla dina favoriträtter, och glöm inte att servera några goda drycker som passar till maten. Ta dig tid att mingla med dina gäster och njut av sommarens vackra väder.