- 125 gram rumstempererat margarin
- 1/2 dl rinnande tahini
- 1 1/2 dl svarta sesamfrön
- 1 1/2 dl strösocker
- Rivet skal från en ekologisk apelsin
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- Sesamfrön att doppa i
Sätt ugnen på 200 grader. I en bunke, blanda margarin, tahini, sesamfrön, strösocker och apelsinzest till en jämn smet. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och häll därefter ner det i smeten. Blanda tills allt mjöl är inkorporerat i margarinblandningen. Forma kulor av degen, ca 3 cm i diameter. Häll ut sesamfrön på ett fat, lägg en kula på fatet och tryck den platt så att det fastnar sesamfrön. Lägg på bakplåtspapper med 3 cm mellanrum, kakorna kommer att växa på plåten. Grädda i ca 17-20 minuter, ta ut dom när de börjat bli gyllenbruna. Låt svalna helt.