Tempehbao

Bao fylld med tempeh och andra godsaker

Receptet räcker till ca 10 st baos

  • 200 gram tempeh
  • 2 msk ljussoja
  • 1 msk rapsolja
  • 1/3 tsk liquid smoke
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 1 tsk vatten

Skär ca 3 mm tunna skivor av tempehn. Låt marinera i en blandning av soja, rapsolja, rökarom, finhackad röd chili och en liten skvätt vatten. Ju längre du marinerar desto bättre resultat. Gör marinaden på kvällen innan du går och lägger dig så blir tempehn fin i tid till middagen dagen därpå. Stek tempehn gyllenbrun i neutral olja. Det går ganska snabbt så håll koll på pannan så att du inte bränner tempehn. Lägg tempehn åt sidan på en tallrik.

Förslag på fyllning

  • Sallad
  • Kimchi
  • Chilisås
  • Majonäs
  • Koriander
  • Salladslök
  • Jordnötter

Ånga bröden och fyll därefter med tempeh och allt gott du kan tänka dig. Tillbehören jag beskriver ovanför kombinerar både olika smaker, strukturer och texturer, det fullkomligt sprudlar av smakglädje!