Hur du får plats med alla saker

Utrymme är ofta ett stort problem, och speciellt för hyresgäster. Du har begränsade möjligheter att göra i ordning lägenheten. Samtidigt så är många lägenheter inte rustade för allt som folk samlar på sig. Speciellt om du flyttar ofta och inte alltid hittar den storlek på boende som du önskar. Men det finns möjligheter som gör att du kan få plats med allt oavsett var du bor.

Allt fler väljer att hyra ett förråd på en separat plats. Inte bara för att de ska få plats med allt utan även för att det är ett säkrare alternativ. I många hyreshus har du en ständig rad med tjuvar som bryter sig in i källare och vindsutrymmen. Då är det bra mycket bättre att hyra ett förråd där säkerheten är större, och det är svårare att komma åt dina saker.

Sortera och kasta

De flesta vill inte kasta bort allt för många saker. En del föremål är värdefulla för dig, även om du inte skulle få mycket för dem om du sålde dem. Det är minnen från när barnen var små eller kanske något du fått ärva av en gammal kär moster. Så det där med att sortera och kasta kanske inte ens finns med på dagordningen. Om du har många saker; hyr ett förråd i Uppsala.

Men ofta så handlar det om saker som du inte använder hela tiden. Tänk bara på all vinterutrustning. För en familj blir det skrymmande med alla skidor och kälkar. Samma sak om du utövar vattensporter eller tycker om att cykla. Det tar inte lång tid att fylla dina förvaringsutrymmen med bara det rent nödvändiga. Viktigt att förvara dina saker på ett säkert och tryggt ställe.

Planera dina inköp

Ibland kan det rentav vara svårt att köpa något nytt för du inte vet var du ska ställa det. Och det handlar inte om så kallade hoarders, som du ser på TV ibland. Helt vanliga familjer ställs inför det här dilemmat varje julafton när de ska hitta en plats för alla presenter. Det är klart att du kanske måste byta ut en del saker, ge plats för det som är viktigt. Men det betyder ju inte att du vill göra dig av med det gamla. Lagen kräver inte att hyresvärden ger dig ett extra förråd.

Har du barn är det ännu mer uppenbart hur viktigt det är att ha ett förråd eller två. Vissa saker kan sparas och användas av de yngre barnen när de växer upp. Men du måste ha dem någonstans de där åren det tar för dem att bli större. Det handlar inte alltid om att planera dina inköp, utan att tänka framåt i tiden för att undvika onödiga utgifter. Cyklar och pulkor kan återanvändas flera gånger om. Likaså många av de så dyra barnkläderna. Lagra dem på ett säkert ställe och spara pengar.

Ett samhälle fullt av saker

Det är sant att dagens samhälle har fler saker än vad som var vanligt för bara 50 år sedan. Men varför inte? Om du trivs med det så är det en personlig sak hur mycket du köper eller samlar på dig. Samtidigt så skapar det situationer, speciellt för dem som bor i lite äldre hus. De är inte utrustade med samma lagringsutrymmen. Då kan ett hyrförråd vara ett bra sätt att få behålla alla de där kära sakerna.

För att inte glömma att det gör livet lite lättare. I stället för ett proppfullt källarutrymme så kan du dela upp dina saker. Om du flyttar ofta blir det också enklare att behålla sådant du sparar till den dag du får ett eget boende. Välj ut de saker du verkligen vill spara men oroa dig inte om det blir en hel del.